Boxholms ridklubb

Boxholms Ridklubb (BRK) är en förening i liten skala i södra Östergötland. Där finns 13 ridskolehästar, åtta privathästar och lektionsverksamhet måndag till torsdag. Resterande dagar erbjuds annan aktivitet, t ex träning för privatryttare och fodervärdsverksamhet.

Matilda Petterquist är en engagerad medlem, tidigare styrelsemedlem och ordförande i ungdomssektionen, som har häst i privatstallet. Hon är den som är mest insatt i samarbetet med Familjehemspoolen.

– BRK är en klubb med en familjär stämning där alla känner alla. Vi bedriver ridskoleverksamhet och tävlingsverksamhet för hoppning, dressyr och fälttävlan varje år, berättar Matilda. Tävlingsverksamheten är ett viktigt inslag då det är nödvändigt att verksamheten har fler ben att stå på. Matilda fortsätter.

– Vi är en liten förening med många goda viljor men har svårt att prioritera pengar till ”det lilla extra”. De som är riktigt intresserade köper en egen ponny eller häst och väljer ofta att gå till en klubb med större tävlingsverksamhet, berättar Matilda som ser en trend i Sverige att ridskolorna minskar.

Familjehemspoolen sponsrar BRK med godkända lånehjälmar, säkerhetsvästar för de minsta eleverna och priser till klasserna för de minsta ryttarna. Vi har även ordnat en barnhörna i kafeterian där ryttarsyskon kan läsa en bok eller laga en härlig måltid vid leksaksspisen medan föräldrar tittar på ridlektion.

Matilda har i sitt tidigare arbete varit i kontakt med en av våra konsulenter och vet att Familjehemspoolen är en seriös verksamhet med kompetenta medarbetare.

Hon beskriver samarbetet:

– Det är värdefullt att få rent praktiska grejer som riktar sig till barnen. Bra för oss att få hjälp med saker som vi själva inte har möjlighet prioritera.

För mer information om BRK, besök deras hemsida här

Familjehemspoolen
Tel: 076 760 76 08
E-post: info@familjehemspoolen.se