Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /storage/content/27/167427/familjehemspoolen.se/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 120

Almedalen 2018

Almedalen 2018

Den 3 juli var vår samordnare Caroline i Almedalen över dagen tog del av flera intressanta seminarier om barn i heldygnsvård och om barnrättsliga frågor i allmänhet.

Flera intressanta samtal hanns med, bland annat med vikarierande Barnombudsman (Anna Karin Hildingsson Boqvist) angående den kritik som Sverige fått från FN-kommittén om att barn inte har någonstans att vända sig i enskilda frågor. Vi hoppas på en förändring, men får nog hålla oss till tåls i några år.

Magnus Jägerskog, BRIS generalsekreterare, och Caroline hade ett långt samtal om innebörden av barnkonventionen som lag, om vikten av att se barn som rättighetsbärare och om vissa luckor som fortfarande finns, bland annat genom att rättsskyddet i hemförsäkringen inte omfattar förvaltningsrätten. Samtalet avslutades med en selfie.

Familjehemspoolen
Tel: 076 760 76 08
E-post: info@familjehemspoolen.se