Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /storage/content/27/167427/familjehemspoolen.se/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 120

Socionomdagarna 2019

Socionomdagarna 2019
-Tankar och reflektioner-

I dagarna två pågick Socionomdagarna i Stockholm. Vi var där förstås, som besökare – inte som utställare.

Sortering pågår efter Socionomdagarna          Selfie med Linn Englund (t.h.), Socionom Maskrosbarn

Glädjande var att traumamedvetenheten ökar inom det sociala arbetet i Sverige. Och det går fort nu! Det fanns ett flertal föreläsningar mer tramuatisering hos barn som huvudämne och därutöver nämnde flera föreläsare vikten av förhållningssättet samt risken för sammanblandning med ADHD då symptomen påminner så mycket om varandra. Ett flertal föreläsare inom ämnet påtalade vikten av ett nära samarbete med socialtjänsten för barn som lever med trauma. Vi hoppas att utvecklingen kommer att fortsätta i samma snabba takt.

Vi är även positiva till att det barnrättsliga resonemanget fortfarande är på framfart! Barns integritet och rättssäkerhet värdesätts betydligt högre än för bara några år sedan. Vi är väldigt glada för att vi genom åren inte har tummat på vår syn som barn som rättighetsbärare trots att vissa uppdragsgivare kommuner har ifrågasatt vårt förhållningssätt.

Det fanns ändå en del damm i hörnen… Vi hade förväntat oss mer än det som presenterades om översynen av Socialtjänstlagen, med Margaretha Winberg i spetsen. Det kanske blir bättre när översynen presenteras som en helhet men vi var förvånade över att det verkar bli så få delar som ingår i översynen. Hoppas att vi blir positivt överraskade i sommar när betänkandet ska vara klart!

Skrivet av

Caroline Åkerhielm
Samordnare

 

 

 

Familjehemspoolen
Tel: 076 760 76 08
E-post: info@familjehemspoolen.se