Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /storage/content/27/167427/familjehemspoolen.se/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 120

Angående ramavtalet SKL

Angående ramavtalet för konsulentstödda familjehemsverksamheter

Ramavtalet för konsulentstödda familjehem som upphandlats av SKL har nu trätt i kraft. Avtalet omfattar 68 kommuner och innehåller dessvärre försäkringsvillkor som i praktiken inte går att uppfylla.

Under upphandlingsprocessen uppdagades att ramavtalets försäkringsvillkor inte kan tecknas av de verksamheter som bedriver traditionell konsulentstödd familjehemsverksamhet, dvs stöd till familjehem. Liknande försäkringsvillkor har tidigare florerat i upphandlingssammanhang men de allra flesta upphandlare har insett orimligheten i kraven och har därför successivt frångått detta. Dessvärre är inte SKL en av dessa upphandlare.

Flera leverantörer har själva eller via sitt försäkringsbolag uppmärksammat att de krävda försäkringarna inte kan tecknas, men har ändå valt att ange att de innehar dessa försäkringar för att ingå i ramavtalet.

Vi valde istället att inte lämna in anbud till upphandlingen, av den anledning att felaktig information i anbudet helt enkelt är otillåtet.

Familjehemspoolen sätter dessutom stort värde i att kunna erbjuda våra uppdragsgivande kommuner en fördelaktig prisbild. Ska vi täcka upp för en risk som vi inte kan försäkra skulle vi behöva sätta en dygnsavgift som är högre än vad vi känner oss bekväma med.

 

Vi vill därför informera om följande:

  • Det finns goda skäl för deltagande kommuner att kontrollera om tilltänkt leverantör uppfyller kraven om försäkringar (framförallt ansvarsförsäkring för det placerade barnet).

 

  • Vi tillhandahåller konsulentstödda familjehem, har arbetat i branschen sedan 1992 med välmeriterade konsulenter (socionomer med varierande påbyggnadsutbildningar). Dygnsavgift från 1350 kr i våra egna avtal, och kan även ingå direktupphandlingar.

 

Är ni nyfikna på att veta mer om problematiken i försäkringskraven är ni välkomna att höra av er!

 

Caroline Åkerhielm
Samordnare och verksamhetsansvarig
076-760 76 08
caroline@familjehemspoolen.se

 

 

Familjehemspoolen
Tel: 076 760 76 08
E-post: info@familjehemspoolen.se